DÜNYA TATLARI
GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
HIZLI TESLİMAT
DÜNYA TATLARI
GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Fas Usülü Kuzu Tajin

Fas Usülü Kuzu Tajin

Oct 9, 2024

Malzemeler:

Marine İçin:

1 kg kuzu omuz, parçalar halinde kesilmiş

2 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı kişniş

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı paprika (tatlı biber)

1 çay kaşığı zerdeçal

Ya da 5 çay aşığı PRUF Tajin Çeşnisi

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tagin İçin:

1 büyük soğan, ince doğranmış

3 diş sarımsak, ezilmiş

2 su bardağı doğranmış domates (konserve ya da taze)

2 su bardağı sebze veya tavuk suyu

1 su bardağı kuru kayısı, doğranmış

1/2 su bardağı badem veya ceviz, kavrulmuş

1 kutu nohut, süzülüp yıkanmış

1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)

1/4 su bardağı taze kişniş, doğranmış (süsleme için)

1/4 su bardağı taze maydanoz, doğranmış (süsleme için)

Talimatlar:

Kuzu Etini Marine Edin:

Büyük bir kasede kuzu parçalarını kimyon, kişniş, tarçın, zencefil, paprika, zerdeçal, tuz ve karabiber ile birleştirin. Zeytinyağını ekleyin ve etin iyice kaplanmasını sağlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 1 saat, tercihen bir gece marine edin.

Kuzu Etini Kızartın:

Büyük bir tagin veya dökme demir tencerede, biraz daha zeytinyağı ısıtın. Marine edilmiş kuzu etlerini parça parça ekleyip her tarafını güzelce kızartın. Kızaran etleri çıkarıp bir kenara alın.

Aromatikleri Soteleyin:

Aynı tencerede, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğan yumuşayıp saydamlaşana kadar, yaklaşık 5-7 dakika soteleyin.

Diğer Malzemeleri Ekleyin:

Doğranmış domates, et suyu ve balı (isteğe bağlı) ekleyin. Kızaran kuzu etlerini tekrar tencereye alın, doğranmış kuru kayısı ve nohutları ekleyin. Karışımı kaynamaya getirin.

Yavaş Pişirin:

Kapağını kapatın ve ateşi kısın. Yaklaşık 2-3 saat veya kuzu eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Düşük ısıda yavaş pişirici kullanıyorsanız, 6-8 saat pişirin.

Servis Yapın:

Piştikten sonra tadına bakın ve gerekirse baharatları ayarlayın. Ekstra kıtırlık için kavrulmuş kuruyemişleri karıştırın. Taze kişniş ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yanında:

Tagini, kısır, pilav veya sosu emmek için kabuklu ekmek ile servis edin.

Afiyet olsun!

Paylaş:
logo
visamaestromastercardtroy