Toz wasabi, Japon mutfağında sıkça kullanılan bir çeşni maddesidir. Genellikle sushi ve sashimi gibi deniz ürünleri ile servis edilir. Wasabi bitkisi, su şalgamı olarak da bilinen bir bitkidir ve kök kısmı rendelenerek veya toz haline getirilerek kullanılır.
Toz wasabi, genellikle kuru formda satılır ve su ile karıştırıldığında macun kıvamına gelir. Kendine has keskin ve baharatlı bir tadı vardır. Gerçek wasabi, çok özel bir bitki olduğuiçin genellikle yerine turp ve yeşil gıda boyası kullanılarak yapılan sahte versiyonları piyasada daha yaygındır. Toz wasabi, yemeklere lezzet katmanın yanı sıra, bazı sağlık yararları da taşıdığı düşünülmektedir; anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu iddia edilir.
Toz wasabi, hem lezzet hem de sağlık açısından önemli bir bileşen olarak Japon mutfağında yer alır.